Visszaszólt a Jobbikot kritizáló momentumosoknak Gyöngyösi Márton

Visszaszólt a Jobbikot kritizáló momentumosoknak Gyöngyösi Márton

Facebook-oldalán regált Gyöngyösi Márton a két momentumos EP-képviselő Jobbikkal kapcsolatos álláspontjára. A Jobbik elnökhelyettese azt kifogásolta, hogy az Azonnali írásában Cseh Katalin és Donáth Anna is a néppártosodásában kételkedik. A politikusokat eredetileg azzal kapcsolatban kérdezték a Jobbikkal kapcsolatos véleményükről, hogy Thüringiában az FDP-s miniszterelnök-jelölt nem vállalta be, hogy a szélsőjobboldali AfD támogatásával legyen kormányfő.

Aki a Jobbikot szélsőségesezi, az a Fidesz újabb kétharmadán dolgozik 

- írta Gyöngyösi Márton Facebook-posztjában, amelyben a két momentumos EP-képviselő kételyeire reagál. A jobbikos politikus elsőként a Jobbik és az AfD közötti párhuzammal kapcsolatban kritizálja a németországi elhatárolódási versenyt. A Jobbik EP-képviselője úgy fogalmaz, hogy nem ért egyet az AfD politikájával, ugyanakkor meglehetősen kontraproduktívnak tartja azt a hozzáállást, amit a hagyományos német középpártok tanúsítottak, miután a szélsőjobboldali alakulat a mérleg nyelvévé vált.

Szerinte akkor, ha a thüringiai polgárokat nem tudják megszólalni a mérsékeltebb pártok, akkor ennek következményére a hisztizés és címkézés helyett a több terepmunka és az emberekkel történő szorosabb kapcsolattartás jelenti a megoldást - azaz többet kell dolgozni.

Van, aki érti a magyar politikát

Az Azonnali írásában a szintén momentumos Hajnal Miklós párttársaival ellentétben arról beszélt, hogy a Jobbik és az AfD közötti párhuzam nem feltétlen állja meg a helyét "nagyon más egy olyan párttal együttműködni, amin látják, hogy próbál szembenézni a múltjával, és egy olyan párttal, mint az AfD, aminek türingiai vezetője, Björn Höcke szerinte a harmincas évek Németországát idéző kommunikációt folytat."

Gyöngyösi ezt úgy értékeli, hogy Hajnal Miklós tisztában van a magyar politikai folyamatokkal, ami nem mondható el pártja két EP-képviselőjéről, akiknek szerinte emiatt többet kellene hazajárni, mert

akkor talán nem azzal foglalkoznának, hogy a néppártosodását az elmúlt években számtalan alkalommal bizonyító Jobbiknak adjanak házi feladatokat.

A Jobbik EP-képviselője leszögezi, hogy az, aki még mindig kételkedik a néppártosodásban és szélsőségesezi a pártját, valójában a Fidesz malmára hajtja a vizet. Hangsúlyozza: teljesen nyilvánvaló, hogy

kormányváltást csak az ellenzéki pártok együttműködése hozhat.

Igen, minden ellenzéki pártnak van min korrigálni. A Jobbik ebben úttörő szerepet vállalt és bizonyított. Ha valaki ezt nem fogadja el, akkor viszont az együttműködést ássa alá.

- zárja bejegyzését Gyöngyösi.