Kiakadt az egri polgármester, a Fidesz az egész várost listázta

Kiakadt az egri polgármester, a Fidesz az egész várost listázta

Fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő a polgármesteri hivatal egyik szekrényének mélyéről - írja az Egri Ügyek

Újabb bizonyítékok támasztják alá a Kubatov-lista létezését. Mint ismert, tavaly október 13-án az ellenzék közös jelöltje, Mirkóczki Ádám nyerte meg az önkormányzati választást, azóta rengeteg csontváz hullott ki a szekrényből. A város átvilágítása közben azonban nem akármilyen dosszié került az önkormányzat munkatársainak kezébe. 

Egy vaskos iratanyagból ugyanis kiderült, hogy 

2014-ben, az országgyűlési választásokat megelőzően Eger városában a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek Eger választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.

Ezeken a listákon találhatóak azon fideszes aktivisták által személyesen felkeresett választópolgárok adatai, amelyek alapján pontosan be tudják azonosítani bárkiről, hogy milyen mértékben mozgósítható.

A papírokon részletesen feljegyezték a választópolgárokat lakcím és név alapján, de még egy 7-es skálán azt is osztályozták, hogy mennyire elkötelezett a párt iránt. Az 1-es a Fidesz szempontjából a legelutasítóbb, míg a 7-es osztályzat a legodaadóbb választót jelent (lásd: címlapkép). Ezen lista alapján járták a várost és csöngettek be az adott személyekhez. 

A papírok között fellelhető a lista frissítése is, ahol különböző jelmagyarázatokkal érzékeltetik, ha az illető meghalt vagy mondjuk megváltozott a lojalitása. 

.

A listák mellett érvelőkártyák is voltak arra az esetre, ha a választópolgár kényelmetlen kérdéseket tenne fel a párt aktivistáinak. 

Érdekesség, hogy a fideszes aktivisták a 2014-es képviselői ajánlásgyűjtés során frissítették a Kubatov-listákat, a helyi választási bizottság által hitelesített ajánlóíveket viszont a gyűjtési időszak lejártával hiánytalanul vissza kell(ett volna) szolgáltatni a bizottságnak.

A kérdés ezek után adódik:

miért voltak Nyitrai Zsolt 2014-es választási ajánlóíveinek fénymásolt példányai a 2019-ig fideszes vezetés alatt álló egri városházán?

Az egri polgármester, Mirkóczki Ádám hamarosan feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen személyes adatokkal való visszaélés és választási csalás gyanújával, a csütörtöki közgyűlésen pedig fel fogja szólítani a jelenlegi fideszes önkormányzati képviselőket a lemondásra és mandátumuk visszaadására.

A mai közgyűlésen napirend előtti felszólalásában Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott:

"ezekben a dokumentumokban Felnémet, Almár és Berva teljes lakossága benne van, lakcímre, házszámra, névre lebontva, politikai aktivitásra 1-től 7-ig osztályozva. Ez példátlan botrány és példátlan bizonyíték arra, hogy Önök csalással szerezték a mandátumaikat"

- mondta az egri városvezető.

A polgármester bemutatta Nyitrai Zsolt, a Fidesz egri országgyűlési képviselőjének 2014-es, fénymásolt választási ajánlóíveit, amelyek az érintett aktivisták beazonosítása mellett szintén bizonyítékul szolgálhatnak a választási csalás megállapításához.

"Önök tisztességtelenül, törvénytelenül jártak el a választási kampányaikban, Önöknek innentől kezdve egy lehetőségük van: jogilag ugyan még képviselők, de morális értelemben csak egyet tehetnek: visszadják a mandátumaikat"

- tette hozzá Mirkóczki Ádám.

Feljelentést tesz Mirkóczki Ádám, mert a Fidesz listázta az egri választókat

Ahogy korábban írtuk: fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák kerültek elő a polgármesteri hivatal egyik szekrényének mélyéről, amely alapján kiderül, hogy 2014-ben, az országgyűlési választásokat megelőzően Eger városában a Fidesz képviselőjelöltje, Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek Eger választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.