Kizárják az MSZP-ből a fehér por mellett korrupcióval dicsekedő Lackner Csabát

Kizárják az MSZP-ből a fehér por mellett korrupcióval dicsekedő Lackner Csabát

Lackner Csaba pártból való kizárását kezdeményezi az MSZP elnöke - írja pénteki Facebook posztjában Tóth Bertalan. 

A politikus pénteken reggel délig adott időt Lacknernek, hogy önszántából adja vissza mandátumát, ellenkező esetben javasolni fogja a szocialista pártból való eltávolítását. Mivel a kispesti képviselő azóta nem reagált az ultimátumra, Tóth az MSZP az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsához fordul, hogy zárják ki a szervezetből. 

"Egyértelművé tettem korábban is: akár igazak a vádak, akár nem, meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő, de azt éreznie kellene, hogy a vele szemben megfogalmazott vádak a közösségünkre nézve is súlyos terhet jelentenek, ezért tudnia kellene, mi a kötelessége."

 - írja az MSZP elnöke. 

Lackner egy héttel ezelőtt függesztette fel tagságát az MSZP-ben, "a személyét ért támadások" miatt.  Az önkormányzati választási kampány előtt kerültek elő olyan felvételek, amelyeken a XIX. kerületet behálózó korrupcióról beszél, és droggyanús anyagokat fogyaszt. Az önkormányzati képviselő elsősorban a vagyonkezelő szintén szocialista vezetőjéről fogalmazott meg súlyos állításokat. 

Gajda Péter Kispest polgármestere akkor azt nyilatkozta, hogy nem tud olyan ügyekről, amelyek a felvételeken szerepelnek. Ehhez később is tartotta magát, s kommunikációjában inkább Lackner drogozására igyekezett terelni a hangsúlyt.  A választások után már azt mondta: ha egyértelműen bebizonyosodik Lackner Csabáról, hogy "kokaint fogyasztott, és emiatt ostobaságokat beszélt, akkor távoznia kell a közéletből". 

A kispesti botrány egyébként nem rengette meg a szavazók bizalmát, Kispesten magabiztosan hosszabbította meg újabb 5 évre mandátumát a szocialista vezetés.