A TV2 Tényeknek egy másik Tóth Csabát sikerült beállítani Karácsony Gergely fenyegetőjeként

A TV2 Tényeknek egy másik Tóth Csabát sikerült beállítani Karácsony Gergely fenyegetőjeként

Tények.

Bár kívülről úgy tűnik, hogy könnyű, valójában roppant nehéz szakma az újságírás. Többek között meg kell írni/fel kell venni a sajtótájékoztatókat, fel kell dolgozni közleményeket, riportokat kell készíteni, ráadásul tovább nehezíti a helyzetet, hogy ezekhez különböző személyeket, vagyis úgynevezett közéleti szereplőket kell csatolni, megszólaltatni,

vagy csak simán felismerni. 

Különösen akkor fontos ez, ha az ember gyermeke olyan helyen dolgozik, ahol lejárató anyagokat is illik tudni gyártani, feltéve, ha azt nem készen kapja a pártközpontból.

Ilyen munkahely például a TV2-nek nevezett médiaipari segédtechnikum is, ahol már tekintélyes tapasztalat és szaktudás áll rendelkezésre a lejáratás, bemocskolás vagy csak az egyszerű hírhamisítás területein.

Persze időnként a nagy igyekezett és megfelelési kényszer miatt időnként becsusszanhat egy-egy hiba, különösen akkor, ha már csak műveletlen és tájékozatlan droidok hajlandóak beülni a szerkesztői székbe, mert magára valamit adó újságíró messzire elkerüli a stúdiódat. 

Így történhetett, hogy egy lejáratónak szánt anyagban csupán a főszereplőt sikerült eltéveszteniük.

Tóth Csaba nem az a Tóth Csaba

A TV2, már nevében is szórakoztató "Tények" című műsorának szerkesztője a Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt kapcsán kiszivárgott hangfelvételről próbált csütörtök este egy anyagot összeállítani, kevés sikerrel.

A szokásos lejáratás még csak-csak sikerült, ám az illusztrációnál hiba csúszott az egyébként nem egy agyműtét bonyolultságú feladatba.

Tóth Csaba, vagyis az MSZP parlamenti képviselője és frakcióvezető-helyettese helyett ugyanis Tóth Csabával, a Republikon Intézet korábbi vezetőjét, Cseh Katalin kabinetfőnökével sikerült illusztrálni egy anyagot.

A kiszivárgott hangfelvételről mi is beszámoltunk, erről itt olvashat bővebben:

Karácsony Gergely: titkosszolgálati eszközökkel, manipulált hangfelvétellel akarnak megfélemlíteni

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Facebook-oldalán reagált a ma reggel kiszivárgott hangfelvételre, amelyen többek között arról beszél, hogy ha visszamegy Zuglóba, akkor elássák. A Párbeszéd politikusa azt is elárulta, a XIV. kerületi MSZP-vel nem egyszerű a viszonya. Sőt, Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő még meg is fenyegette őt és a családját.