Óriási ingatlanbotrányba keveredett az egri Fidesz

Óriási ingatlanbotrányba keveredett az egri Fidesz

Egy európai uniós programból és a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány közbenjárásával jutott ingatlanhoz egy sor egri és Eger környéki fideszes politikus - írja az Egri Ügyek

Az egri és Eger környéki fideszes képviselők, polgármesterek, alpolgármesterek érdekeltségei gyanúsan egy időben, ugyanazon európai uniós program forrásaiból, ingatlanvásárlásra szereztek Európai Uniós vissza nem térítendő támogatást, illetve államilag támogatott hitelt. 

Az Egri Ügyek hivatalos adatbázisokra és nyilvántartásokra hivatkozva sorolta hosszasan, hogy ki mennyi pénz "támogatást" kapott. A város fideszes alpolgármesterének, Turcsányi Dánielnek a cége például 2011 novemberében 4 millió forint támogatást kapott az EU-s Gazdaságfejlesztési Operatív Program forrásaiból, emellett egy 4,2 millió forintos támogatott hitelnek is örülhetett. A támogatásból Eger belvárosban vásároltak lakást. 

De Gál Judit fideszes önkormányzati képviselő is igen jól járt, ugyanis 9,815 millió forint vissza nem térítendő ingatlanvásárlási támogatáshoz jutott. 

A pénz jelentős része egyébként a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány (HMTVA) "közbenjárásával" érkezett, amely egy egri, köztulajdonban lévő alapítvány,

amelynek kasszájából az utóbbi években eltűnt 1100 millió forint.

A rendőrség azóta elrendelte a nyomozást. 

Az alapítványt tavaly nyárig Farkas Zoltán Tibor vezette, aki egyébként Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott bizalmi embere.