A fideszesek egynegyede sem értett egyet Tarlós megafonos fellépésével

A fideszesek egynegyede sem értett egyet Tarlós megafonos fellépésével

De az alkalmasságát nem kérdőjelezik meg.

A megkérdezett budapestiek 67 százaléka mondja azt, hogy Tarlós István „elvesztette az önuralmát, főpolgármesterhez méltatlanul viselkedett”, amikor megafonnal vitázott Tordai Bencével – írja az Index egy friss Závecz-kutatásra hivatkozva.

A felmérés szerint a Fidesz-szavazók több mint negyede sem értett egyet a főpolgármester fellépésével, ám szerintük mindez nem kérdőjelezi meg az alkalmasságát.

A kutatás rákérdezett arra a Tarlós-mondatra is, amely ellen az értelmi fogyatékosok szervezete is tiltakozott. Tarlós azzal kezdte a vita után a sajtótájékoztatót, hogy azt mondta:

„elnézést kérek a sajtó képviselőitől, Magyarországon elég furcsa világot élünk, a szellemi fogyatékosokat el kell viselni és türelmesnek kell lenni velük.”

A megkérdezettek 66 százaléka mondta erre azt, hogy „ez sértő a szellemi fogyatékosokra nézve, elfogadhatatlan kijelentés”, és a fideszesek 26 százaléka jelölte meg ezt a választ. Míg a másik lehetőséget, miszerint „érthető a főpolgármester reakciója, rendben lévőnek tartom”, 32 százalék jelölte meg (a Fidesz-szavazók 72 százaléka választotta ezt).

A kutatásban 500 budapesti választót kérdeztek meg (az adatfelvétel ideje: szeptember 16-20.).