A DK nem fog össze az ellenzéki pártokkal Szegeden

A DK nem fog össze az ellenzéki pártokkal Szegeden

Közösen indul az ellenzéki pártok többsége - az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd, az LMP és Jobbik -, valamint az Összefogás Szegedért Egyesület az őszi önkormányzati választásokon a Tisza-parti városban, a Demokratikus Koalíció nem vesz részt az összefogásban - jelentette be a szocialista párt Csongrád megyei elnöke pénteken.

Szabó Sándor az együttműködésben részt vevő pártok helyi vezetőivel közösen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: támogatják Botka László polgármester újraválasztását és programját.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kifejtette, céljuk, hogy Szeged mind a húsz egyéni önkormányzati körzetében egyetlen közös jelölt induljon a Fidesszel szemben.

A politikus úgy fogalmazott,

a felmérések azt mutatják a szegediek 70 százaléka szerint a városban jó irányba mennek a dolgok, ez visszaigazolása az elmúlt 17 évben elvégzett munkának.

Az elért eredmények és értékek megőrzéséért kötöttek megállapodást az együttműködésben részt vevő pártok és civilek - tette hozzá.

Szabó Sándor kérdésre válaszolva azt mondta: korábban soha nem jött létre a jelenlegihez hasonlóan széles körű összefogás Szegeden.

A Demokratikus Koalícióval is megállapodás született, de ezt az európai parlamenti választásokat követően a fővároshoz hasonlóan "felrúgták".

Az együttműködő szervezetek továbbra is nyitottak az egyeztetésre, várják a DK-t az összefogásba - mondta, hozzátéve: amennyiben nem jönnek, nekik is tudniuk kell, ezzel a Fideszt támogatják.