Dugó a határon

Dugó a határon

Jelentős torlódás alakult ki a szerb, a román és az ukrán határátkelőhelyek kilépő oldalán az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt. Az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen technikai okok miatt szünetelt a határfogalom, ez az állomás a rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint 10 óra 45 perctől ismét üzemel.

Az M1 tudósítója szerint a Röszke autópálya-határátkelőnél a kilépési oldalon másfél kilométeres a torlódás, és két órát kell várakozniuk a személyautóval érkezőknek. Az autósoknak érdemesebb a kisebb határátkelőhelyeket választani Bács-Kiskun megyében, a bácsszentgyörgyi, hercegszántói átkelőnél nincs fennakadás.

Az Országos Rendőr-főkapitányság internetes oldalának tájékoztatása szerint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen személyautóknak két, buszoknak egy, tehergépkocsiknak három órát kell várakozniuk a kilépésre. A röszkei közúti átkelőhelyen, Bácsalmásnál és Tompánál egy óra a várakozás, Tiszaszigetnél másfél óra.

Románia felé Csanádpalotánál két óra, Csengersimánál és Vállajnál fél óra a torlódás, a többi határátkelőnél nem alakult ki jelentős torlódás.

Az M1 tudósítója szerint Záhonyban is két órát kell várakozniuk a kilépő személyautóknak. A www.police.hu szerint ugyancsak kétórás a várakozás a kilépő oldalon Barabásnál, Beregsuránynál, Lónyánál és Tiszabecsnél.

A rendőrség azt kéri az utazóktól, hogy a várakozási időkről tájékozódjanak a www.police.hu határinfó rovatából – írja az MTI.