20 millió euróért venné meg Orbán bizalmasa az Újpestet

20 millió euróért venné meg Orbán bizalmasa az Újpestet

Roderick Duchatelet legalább 6,4 milliárd forintot kér az együttesért.

Az Újpest labdarúgó egyesületének elnöke, Roderick Duchatelet a nyárig egészen biztosan nem adja el a IV. kerületi együttest. A Magyar Idők Nemzet megkeresésére a belga üzletember elárulta, hogy 20 millió euróért (6,4 milliárd forintért) válna meg a klubtól.

A kormányközeli lap információi szerint a Mol Vidi FC jelenlegi tulajdonosa, Garancsi István lehet a lehetséges vevőjelölt. Garancsi jelenleg a székesfehérvári klub mellett a Market Zrt. nevű cég tulajdonosa, amely többek között az vizes-vb-re szánt létesítményeket is építette. Mindezen felül kiváló kapcsolatokat ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Mint ismert: A héten kiderült, hogy a Budapest Honvédot felvásárolta a Metalcom Zrt. A cégcsoport mögött Bozó Zoltán vállalkozó áll, aki egyébként 2014-ben volt a Fidesz szentesi polgármesterjelöltje volt, és tagja a Csongrád megyei választmányának.

A szabályok szerint ugyanabban a bajnoki osztályban egy személy vagy gazdasági társaság birtokában nem lehet több klub, az üzlet létrejötte esetén Garancsinak tehát meg kellene válnia a Viditől. Ez esetben tehát párhuzamosan két ügylet valósulhat meg:

az Újpest FC adásvételével lényegében egy időben a jelenlegi névszponzor, a Mol a Vidi FC-nél tulajdonossá válna.
.

Roderick Duchatelet 2011 óta az Újpest többségi tulajdonosa. Azóta többen is próbálkoztak az Újpest megvásárlásával, de a belga üzletember eddig minden esetben visszautasította az ajánlatot. Most Duchatelet a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy több érdeklődővel is tárgyalt az elmúlt hónapokban.

Nem hiszem, hogy nyár előtt erre sor kerülne. Egyre többen érdeklődnek az Újpest FC megvétele iránt. Mi több, az elmúlt három évben folyamatosan tárgyalok különböző partnerekkel, akik megvennék a klubot. Az Újpest nagyon nagy név a futball történetében

– nyilatkozta Duchatelet a Magyar Nemzetnek.

Kiemelte, hogy nagyjából 20 millió eurót, azaz kb. 6,4 milliárd forintot szeretne kapni legalább a lila-fehér együttesért.