Jakab a propagandistáknak: „a Soros–Brüsszel–migráns lemez lassan lejár”

Varga István „ideológiailag nem volt elég képzett”.

Facebook-bejegyzésben üzent a fideszes médiamunkásoknak Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. Mint írja, látja, hogy „sértve, megbántva érzik magukat”, ugyanis „a magukat jobboldalinak hazudó propagandistáknak” belegázoltak a lelkébe.

A konzervatív ellenzéki párt szóvivője feleleveníti, hogy a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány minap leváltott kuratóriumi elnöke nemrég egy interjúban kimondta: „amit Önök tesznek az állandó rémisztgetéssel vagy épp a kormány kritikátlan dicsőítésével, az nem sajtó, hanem valami egészen más”, és hogy ő maga is inkább az Indexet olvassa, mint az Origót.

Fideszes médiabirodalom vezetője: "Ez nem propaganda, ez nem sajtó, ez valami egészen más"

A 444 által szemlézett műsorban a volt fideszes képviselő, Varga István azt mondta:"Meg kéne szüntetni a szalagcímeket, amik mögött nincsen semmi, talán nem csak azzal kellene az újságíróknak foglalkozni, hogy hogyan rémisztik az embereket, és milyen negatív híreket terjesztenek (...) "igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok."

Önök az elmúlt években a csillagot is lehazudták az égről, hogy nyerjen a Fidesz

– folytatja Jakab, majd emlékeztet, a Jobbiktól vagy kétszázszor kellett bocsánatot kérniük bírósági kötelezésre. „És ez a hála” – teszi hozzá. Végül Kocsis Máté fideszes frakcióvezető bocsánatkérését hozza fel: „Ő az igazi főnök, aki tudja, hogy az Önök dolga nem az újságírás, hanem épp a rémisztgetés, a hazudozás és a kormány dicsőítése.”

Jakab szerint Varga „ahogy az ’50-es években mondták, ideológiailag nem volt elég képzett”, ezért kellett távoznia. Azonban az ellenzéki szóvivő úgy véli, „a Soros–Brüsszel–migráns lemez” lassan lejár.

A Hazug Időknek hamarosan vége, a fideszes agymosást pedig felválthatja végre a valóban jobboldali vagy szimplán csak hiteles újságírás. Az, amihez Önök nem értenek

– zárul Jakab Péter bejegyzése a közösségi oldalon.