Vida Ildikó ismét a NER köreiben

Négy fontos cég vezetője lett Simicska egykori erős embere.

A Pro-Ráta, a Pro-Aurum és a Megapolis Media részvénytársaságok, valamint a B-Reklám Kft. élére Simicska Lajos egykori erős embere Vida Ildikó került – írja a Válasz. Mint a tényfeltáró portál kiderítette, a választások után kapituláló Simicska Lajos cégbirodalmának 90 százaléka, 52 vállalkozás Mészáros Lőrinc cégeinek jogi képviselőjén, Vörös Józsefen keresztül vándorolnak a felcsúti milliárdos oligarchához. Ebből 15, a teljes Mezort-csoport már át is került Mészároshoz. 37 van még Vörös nevén, ebből 2018 novemberében a már említett négy vállalkozás élére Vidát nevezte ki.

Ezek a cégek nem „kis halak”, hanem olyan központi cégek, melyeknek leágazásai között található például a Mahir és a Közgép.

Az asszony visszatérése azért is furcsa, mert a nyáron még – NER-inkompatilis személyként – távoznia kellett a Simicskától Nyerges Zsolt révén kivásárolt Mezort és Közgép vezetéséből.

Vida Ildikó az első Orbán-kormány idején került a látótérbe: Simicska Lajos távozását követően lett az akkor még APEH néven futó adóhivatal elnöke, majd itt folytatta a Fidesz 2010-es győzelmét követően is. Reflektorfénybe azonban a 2014. év végi kitiltási botrány során került, saját bevallása szerint egyike volt azoknak, akiket korrupciógyanús ügyekkel kapcsolatban kitiltottak az Amerikai Egyesült Államokból.