Megjelent a bíróság előtt a zaklatással vádolt Kevin Spacey

Alig tíz percig tartott a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey amerikai színész perének hétfői tárgyalása a Massachusetts állambeli Nantucketben – írja hvg.hu a BBC-re hivatkozva.

Az Oscar-díjas színész ellen tavaly decemberben emeltek vádat bántalmazás és szeméremsértés miatt.

Állítólag az 59 éves Spacey a Massachusetts államban található Nantucket szigetecskén 2016-ban egy bárban alkoholt vett egy bostoni televíziós műsorvezetőnő 18 éves fiának, majd megfogdosta őt. Massachusettsben csak 21 éves kortól lehet legálisan alkoholt fogyasztani. A vád szerint Spacey beszélgetni kezdett a bárban dolgozó fiúval, aki 23 évesnek mondta magát. Miután ittak és beszélgettek, énekelni kezdtek a zongoránál, ekkor fogdosta meg a színész a fiút, aki az esetről videót is készített, amit a Snapchaten el is küldött a barátnőjének.

Az egyik pincér azt mondta: ő nem látott zaklatást. Egy vendég szintén nem látott zaklatást, de hozzátette: a vádló ijedt és sápadt volt.

Az MTI azt írja: a nantucketi kerületi bíróságon tartott hétfői meghallgatáson Spacey nem szólalt fel, a bíró március 4-re írt ki új meghallgatást az ügyben. A színésznek nem kell személyesen megjelennie a márciusi meghallgatáson, de telefonon elérhetőnek kell lennie.

A bíró továbbá jóváhagyta Spacey jogi képviselőinek kérelmét az áldozat mobiltelefonos adatainak megőrzéséről. A színész ügyvédje, Alan Jackson szerint ezek az információk "felmentő erejűek" lehetnek ügyfelére nézve.

Jackson az ügy olyan gyenge pontjaira igyekezett ráirányítani a figyelmet a hétfői meghallgatáson, mint, hogy a tinédzser fiú annak idején nem jelentette azonnal az állítólagos bántalmazást.

A bíróság távoltartást rendelt el a színésszel szemben.

Spacey akár öt év börtönbüntetést is kaphat, amennyiben bűnösnek találják. A kétszeres Oscar-díjas színész korábban közölte, nem fogja magát bűnösnek vallani az ügyben.

A szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey bizarr karácsonyi videóban tért vissza Frank Underwoodként

Meglehetősen bizarr és zavarba ejtő december 24-i videóval jelentkezett több mint egy év hallgatás után a szexuális zaklatással megvádolt Kevin Spacey. A Let me be Frank című (hadd legyek őszinte vagy hadd legyek Frank) felvételen karácsonyi kötényben egyik leghíresebb szerepét alakítva üzen az amerikai színész.