Már az energiaárak emelésében érdekeltek: "A Fidesz lemészárolja a rezsicsökkentést"

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője közleményben reagált a portálunk által tegnap nyilvánosságra hozott hangfelvételre, melyen a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mátrai Erőmű vezetője, Valaska József arról értekezett, hogy kívánatosnak tartja a lakossági villamos áram árának emelését.

Kepli szerint ezzel lehullt a lepel a Fidesz rezsicsökkentési politikájáról. Mint fogalmazott: a kormány számára ez pusztán egy kommunikációs fogás volt, szimpla kampánytermék, melynek szavatossági ideje lejárt.

"Most, hogy a Fidesz gazdasági holdudvara bevásárolta magát az energiaszektorba, érdekeltek lettek a villamosáram árának emelésében"

- hívja föl a figyelmet az ellenzéki képviselő, majd hozzáteszi: az alacsony rezsidíjak idejének vége.

"Lassan mondjuk, hogy Orbán Viktor is értse: a Fidesz a magyar emberek megsarcolásával akar extraprofitra szert tenni. A kormány kizárólag a gazdasági holdudvarának minél kövérebbre hizlalásával törődik. A Jobbik oligarcha-csökkentést követel!"

- zárja közleménynét Kepli Lajos.

(A címlapképen: Mindenki kedvenc ex-rezsibiztosa, Németh Szilárd)

A Mészáros-erőmű vezetője bízik abban, hogy emelkednek az energiaárak (Hangfelvétel!)

Megdöbbentő, hogy az ország "legtehetségesebb üzletemberének" egyik vezető tisztségviselője reményét fejezte ki, hogy az emberek még többet fognak fizetni a villamos energiáért. De vajon mit szól ehhez Németh Szilárd? "Ellentétben azzal, amit az elmúlt 5-6 évben hallhattatok tőlem, most azt kell mondanom, hogy a cég piaci helyzete jó.