Borsodban ne legyen rosszul mostanában, mert ilyen szétrohadt mentőautó fog önért araszolni

A vezetés válasza: menjenek lassabban. 

Az épp most távozó Balog Zoltán emberminiszter szerint "világszínvonalú" magyar egészségügy egy újabb gyöngyszemét mutatta be Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Ezekkel a kocsikkal kellene súlyos beteg, gyors segítségre szoruló emberekért menni. 

Kusper Zsolt, a szervezet vezetője a bejegyzésben azt írja: "A bajtársak elmondták, hogy többször jelezték már a munkáltató felé a problémát, de – többek között a nemrégiben kinevezett műszaki osztályvezetővel az élen – 

azt a választ kapták, hogy menjenek lassabban."

Hozzáteszi: a rozsdamarta, szétrohadt járművek nem csak a biztonságos közlekedést, de magát a mentést is veszélyeztetik, 

"mivel a mentőautó rossz műszaki állapota hosszú percekkel növelheti a helyszínre vagy a kórházba jutás idejét." 

A szakszervezeti vezető a mentőszolgálat főigazgatójától vár felelősségre vonást a mentést és a biztonságos közlekedést is veszélyeztető mentőautók ügyében.

A szakszervezet nevében a főigazgató urat levélben megkeressük, és jelezze felénk, hogy ki ezért a felelős, hogy ilyen járművekkel kell, hogy közlekedjenek a bajtársak”fogalmazott a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke a Hír Televíziónak.