Négyezer felett az új fertőzöttek száma, 37-en meghaltak, 2130 beteget ápolnak kórházban

Négyezer felett az új fertőzöttek száma, 37-en meghaltak, 2130 beteget ápolnak kórházban

4041 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 37 többségében idős, krónikus beteg - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

A friss adatok alapján a járvány kezdete óta

  • összesen 863 419 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma,
  • az elhunytak száma pedig 30 729 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 34 780.

Jelenleg 2130 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 230-an vannak lélegeztetőgépen.

Jó hír, hogy a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 797 910 fő.

A beoltottak száma 5 950 259 fő, közülük 5 731 651 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 191 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Mint mi is megírtuk, a járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány újabb védelmi intézkedésekről döntött. November elsejétől ismét kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak.

Kormányinfó: újra itt a maszkkorszak, a munkaadók előírhatják az oltást

Három járványügyi szigorítást jelentett be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Egyrészt a munkaadók szervezeteinek javaslatára lehetőséget adnak a munkaadóknak, hogy az oltást kötelezővé tegyék a munkavállalóik számára. A miniszter hozzátette, az állam mint munkaadó kötelezővé fogja tenni a saját intézményeiben, illetve az önkormányzati cégek esetében a polgármester hatásköre lesz ennek eldöntése.

Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek.  A kormányinfón már bejelentett intézkedésekről szóló kormányrendeletek már megjelentek a Magyar Közlönyben.

Itt a rendelet a maszkviselésről és a munkaadó által elrendelhető kötelező oltásról

Csütörtök késő este megjelent a Magyar Közlönyben a csütörtöki kormányinfón bejelentett intézkedéscsomag. Mint arról beszámoltunk, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a tájékoztatón közölte, ismét kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön, illetve lehetővé teszik a munkáltatóknak, hogy kötelezzék munkavállalóikat a koronavírus elleni védőoltás felvételére.