Jakab Péter: a néppárti Jobbik felnőtté vált

Jakab
Alfahír

Igen, azt hiszem a néppárti Jobbik felnőtté vált. 18 évesen felnőttünk ahhoz a feladathoz, amit a 2003-as Alapító nyilatkozatban is lefektetettünk: a Jobbik a nemzet egészét kívánja képviselni. Mert közös a hazánk, és csak közösen tudjuk jobbá tenni - írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke közösségi oldalán közzétett posztjában abból az alkalomból, hogy éppen 18 éve alakult meg a Jobbik. 

Jakab Péter elmondása szerint 2010-ben, amikor csatlakozott a mozgalomhoz, akkor egyfajta dackorszakot élt át a párt: erősen tiltakoztak a fennálló rendszer ellen és hangosan kiáltották világgá a ki nem mondott problémákat, de azokra nem mindig adtak jó válaszokat.

Később az évek múlásával, egyre kiforrottabb szakmaisággal jelentek meg a nagypolitikában, de ekkor sem értek még meg az ország kormányzásának feladatára, mivel a fiatalos hév azt mondatta velük, hogy majd egyedül megmutatják és megváltják a világot. Csak mára értették meg Jakab Péter szerint, hogy az összefogás a megoldás és így képessé váltak arra, hogy kompromisszumokat kössenek egymással a nemzetért, illetve hogy hamarosan közösen kormányozzák ezt az országot.