Halálukig akarják dolgoztatni az embereket?

Halálukig akarják dolgoztatni az embereket?

Ha tovább emeli az Orbán-kormány a nyugdíjkorhatárt, akkor az lassan eléri a várható élettartamot – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint ma Magyarországon ötből három férfi nem éri meg a 65 éves kort, a kormány tehát elérte, hogy a magyar emberek egy jelentős részének esélye sincs a nyugdíjaskor megélésére, a családjukkal, unokáikkal töltött nyugdíjas évekre, hiszen szó szerint a halálukig dolgoznak.

A néppárti Jobbik továbbra is kiáll a 40 ledolgozott év utáni, nőknek és férfiaknak egyaránt megajánlott kedvezményes nyugdíj lehetősége mellett.

Magyarországon a népegészségügyi helyzet kritikus szinten van, a várható élettartam még mindig több mint öt évvel alacsonyabb az uniós átlagnál. Ezen semmit sem javított Orbánék tízéves, kormányzásnak nevezett szervezett közpénzlopása – fogalmaztak.

„Ideje lenne végre komolyan venni a népegészségügy fejlesztését! Az is nyilvánvaló, hogy a magyar nyugdíjasok megalázó helyzetben élik mindennapjaikat, az életminőségükről sokat elárul, hogy 2019-ben 135 ezer forint körül volt az átlag havi nyugdíj, ráadásul óriásiak a szakadékok a luxusnyugdíjak és a kisnyugdíjak között, ezt pedig csökkenteni kell a néppárti Jobbik által szorgalmazott differenciált nyugdíjemeléssel.”

- írták.

2022. január 1-én ismét jön a nyugdíjkorhatár-emelés, így az már 65 éves kor lesz az 1957-ben születetteknél.