Brenner Koloman: Én már akkor polgári-konzervatív soproni polgár voltam, amikor Orbán még Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban

Brenner Koloman: Én már akkor polgári-konzervatív soproni polgár voltam, amikor Orbán még Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban

Hétfőn napirend előtti felszólalásokkal kezdődött az Országgyűlés munkája, ahol Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője "A Fidesz egypárti túlhatalmát kell lebontanunk!" címmel tartott felszólalást. 

A Jobbik képviselője felszólalása elején megköszönte a részvételt azoknak az embereknek, akik elmentek szavazni az előválasztáson és felhívta arra a figyelmet, hogy a magas részvételt úgy sikerült elérni, hogy sokkal kevesebb pénzből gazdálkodik az ellenzék, mint a kormányoldal, amely már az előválasztás másnapján Gyurcsánnyal közös egyenplakátokkal készült a 106 ellenzéki jelölt lejáratására.

Brenner Koloman ennek abszurdságát azzal érzékeltette, hogy ő már akkor egy polgári-konzervatív poncichter polgár volt, amikor Orbán Viktor még Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban, a szintén soproni "mély keresztény" hitéről ismert Szájer Józseffel egyetemben.

A Fidesz túlhatalmát majd közösen kell lebontania az ellenzéki pártoknak, a Jobbik ebben egy keresztényszociális pártként vesz részt, ugyanazokat az értékeket képviselve, amelyeket az európai közösség alapítói Konrad Adenauer, Robert Schuman vagy Alcide De Gasperi is a magáénak vallott. A Fidesz ebből a közösségből vezetheti ki Magyarországot, ha ők győznek a 2022-es választáson.

A vidéki részvételt az előválasztáson csökkenthette, hogy a Fidesz helyi Döbrögijei ávós módjára megfigyelték, hogy éppen ki szavaz az adott településen lévő sátornál, azonban azok az emberek, akik most emiatt távol maradtak, azok jövő áprilisban le fogják adni a szavazatukat az ellenzékre

- figyelmeztette a kormánypártokat a Jobbik politikusa.

Az előválasztáson 106 egyéni választókerületből 29-ben győzött a Jobbik által támogatott jelölt, ezzel világossá vált, hogy a Jobbik fogja adni az egyik legnagyobb frakciót a következő Országgyűlésben, amely a jövő tavasszal felálló nemzeti egységkormány mögött fog állni. A közös program már készül, hamarosan a szélesebb közönség is megismerheti majd, a pozíciók osztogatásának azonban addig még nincsen itt az ideje, amíg az új kormányzat struktúrája nem lesz kialakítva. Az azonban biztos, hogy az új nemzeti egységkormányban lesz külön oktatási és egészségügyi tárca is - zárta felszólalását Brenner Koloman.