ITM: a kormány kész tovább csökkenteni a munkát terhelő adókat

ITM: a kormány kész tovább csökkenteni a munkát terhelő adókat

A kormány azt szeretné, hogy az adócsökkentés által nőjön a vállalkozások mozgástere, és legyen lehetőségük a minimálbér és szakmunkás minimálbér emelésére – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Bodó Sándor az MTI tudósítása szerint hozzátette, a kormány azt szeretné, hogy a gazdasági növekedés eredményéből a dolgozók még nagyobb részben tudjanak részesülni, ezért tűzték ki célul, hogy a minimálbért 2022-ben 200 ezer forintra emelik.

Az államtitkár szerint a kormány tervével az emberek is egyetértenek, hiszen a nemzeti konzultáción a válaszadók több mint 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy támogatja a minimálbér 200 ezer forintra emelését.

Bodó Sándor közölte, tisztában vannak azzal, hogy mindehhez segíteniük kell a vállalkozásokat, hogy ki tudják gazdálkodni a béremelés fedezetét.

A kormány a szociális hozzájárulási adó csökkentésében látja a segítség módját

– tette hozzá az államtitkár, konkrétumokat azonban nem említett.

Mint írtuk, a munkáltatók és a munkavállalók is a 2 százaléknál jóval magasabb csökkentést várnak a szociális hozzájárulási adónál.