Magyar lőszerek kerültek az ukrán alvilághoz, azokkal lőttek rá az elnök főtanácsadójára

Magyar lőszerek kerültek az ukrán alvilághoz, azokkal lőttek rá az elnök főtanácsadójára

Magyar gyártmányú 7,62 kaliberű golyókkal lőttek rá Volodimir Zelenszkij ukrán államfő főtanácsadójának, Szerhij Sefirnek hivatali autójára – számolt be az RBC Ukrajna nyomán a Kárpátinfo Jevhenyij Jenyin belügyminiszter-helyettes szavaira hivatkozva.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szerdai támadást a főtanácsadó ép bőrrel úszta meg, azonban sofőrje súlyosan megsebesült, több golyót is kapott.

A nyomozók megpróbálják megállapítani, hogyan kerülhettek a lőszerek Ukrajna területére. A miniszterhelyettes elmondta, a rendőrök összesen 20 töltényt foglaltak le a helyszínről.

"12 golyó találta el az autót, 2 golyót távolítottak el az áldozat testéből. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a golyók gyakorlatilag az autó teljes szerkezetébe behatoltak"

- mondta a tisztviselő.

Az ismeretlen elkövető egyesével adta le a lövéseket.

A támadás Kijev térségében, Leszniki közelében történt, és egy erdős területről, automata fegyverből nyitottak tüzet egy kanyarban.

Az elnök egy másik tanácsadója szerint a támadás azért történhetett, mert az ország első embere csökkenteni akarja az oligarchák befolyását, és fel akarja számolni azokat a gazdasági és politikai érdekköröket, amelyek az ország ellenségeinek dolgoznak.