A miskolci előválasztásra csoportosan utaztathatták a szavazókat

A miskolci előválasztásra csoportosan utaztathatták a szavazókat

A Narancs.hu értesülései szerint az ellenzéki előválasztás első napján 14 óra körül, a Miskolc belvárosban található választási sátorhoz egy 40- 50 főből álló csoport érkezett voksolni. A lap azt írja, hogy

a sorban állás közben főképp Dobrev Klára nevét emlegették favoritként, ami még nem adott volna okot a gyanakvásra, ám elhangzott, hogy ezért 2 ezer forint ellentételezést ígértek nekik.

A szervezők állítólag már a szavazósátor átmeneti lezárására, illetve a rendőrség értesítésére készültek, végül egyikre sem került sor, ugyanis a csoport szavazás nélkül elhagyta a helyszínt. A portál helyi forrásai ezt azzal magyarázták, hogy valószínűleg nem látták garantálva a voksolásért ígért összeget.

Hangfelvétel: kétezer forintba kerülhet egy szocialista bérszavazó az előválasztáson

Fejenként kétezer forintot kaphatnak szegény sorsú emberek, hogy szavazzanak a szocialista Kiss Sándorra a jobbikos Farkas Péter Barnabás ellenében az ellenzéki előválasztáson. Az Alfahír birtokába jutott felvételek alapján feltételezhető, hogy az előválasztás eredményét Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében olyan választókkal akarják befolyásolni, akik valójában nem politikai, hanem csakis anyagi motivációval vesznek részt a voksoláson, magyarul bérszavazók, akiket egy választási csaláshoz vesznek igénybe.

Miskolcon két választókerület jelöltjeire lehet szavazni a miniszterelnök-jelöltek mellett. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-esben Csabalik Zsuzsanna független jelölt, az MSZP-s, de a Párbeszéd által is támogatott Simon Gábor, valamint a jobbikos Szilágyi Szabolcs indul, akit a DK, az LMP, a Momentum, az Új Világ Néppárt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) támogat. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2-es választókerületben a DK-s Hegedűs Andrea az egyik induló; őt a Jobbik, a Liberálisok és az MMM támogajta. Ellenfele, Varga László (MSZP) a Párbeszéd, a Momentum és az LMP támogatásával indul.