A Fidesz idei debreceni ülésének összegéből korábban öt találkozót hoztak ki

A Fidesz idei debreceni ülésének összegéből korábban öt találkozót hoztak ki

A kormánypárt frakciója június 16-18. között Debrecenben tartotta fekete kordonok mögött szokásos ülését, amiről a parlament honlapját böngészve most már azt is tudjuk, hogy pontosan mennyibe került.

A Magyarnarancs szúrta ki a kormányzati portálon, hogy a háromnapos program rekord összegből, összesen 56 millió forintból valósult meg. Csakhogy lássuk a korábbi évekhez képest idén mennyivel többe került a Fidesz találkozója, ennyi pénzből korábban öt kihelyezett ülést is meg tudtak tartani.

Ugyanis a Fidesz kihelyezett rendezvényei eddig nem lépték túl a 17 millió forintos keretet, legalábbis a nyilvánosan megismerhető szerződések alapján. 2013 szeptembere és 2019 februárja között összesen öt ilyen ülést tartottak, melyek összege együttesen 59 millió forintra rúgott.

Az önkormányzati tulajdonú Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.-nek kifizetett programról a Debreciner írta meg, hogy az esemény előtt teljesen lezárták a Baltazár Dezső teret, ahol a képviselők átsétálhattak a konferencia helyszíne és a szálláshelyként szolgáló Hotel Lycium között, míg a vezérkar az üresen álló Aranybikában pihent, amelyet korábbi tulajdonosától nemrég vásárolt fel a Mathias Corvinus Collegium.