Hosszabbításban, utolsó perces góllal Ukrajna kiejtette Svédországot

Hosszabbításban, utolsó perces góllal Ukrajna kiejtette Svédországot

Ukrajna 1-1-es rendes játékidő után a hosszabbítás utolsó percben lőtt góllal 2-1-re legyőzte Svédországot, így nyolcadikként bejutott a labdarúgó-Eb negyeddöntőjébe.

A 27. percben Jarmolenko a 16-oson belül külsővel tette át a labdát a bal oldalra, az üresen lévő Zincsenko pedig nagy erővel lőtt a kapuba, Olsen csak belekapni tudott, hárítani nem (0-1). Sevcsenko fiai negyed óráig örülhettek, mert a 43. percben a kisebb sérülésből visszatérő Forsberg kapott labdát a 16-os előterében, 24 méterről rálőtte, a Zabarni lábán megpattanó labda pedig védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába (1-1).

1-1-et hozó 90 perc után jöhetett tehát a hosszabbítás. A 98. percben Danielson nagyon csúnyán rátartott a nem sokkal korábban beállt Besedin térdére, teljesen jogosan kapott érte piros lapot.

Már-már úgy tűnt, a hétfői francia–svájci meccs után itt is büntetők döntenek, ám a 120. perc után Zincsenko beívelését a két védő közül kibúvó Dovbik fejelte a kapuba, így továbbjuttatva az ukrán válogatottat (1-2).

Ukrajna a délutáni meccsen Németország felett diadalmaskodó Angliával játszik az elődöntőbe jutásért.