Jakab megint odaszúrt Orbánnak: a magyar bérszínvonal sereghajtó Európában

Jakab megint odaszúrt Orbánnak: a magyar bérszínvonal sereghajtó Európában

Facebook-posztjában reagált péntek délelőtt Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktor reggeli rádióinterjújára, melyben a kormányfő többek közt azt mondta, az ország „abból szerzi a pénzét”, hogy

a környező országoknál olcsóbban, jobban, gyorsabban pontosabban termel

külföldre is.

Tippeljen, mint mondott Orbán a rádióinterjúban az autópályák koncesszióba adására vagy a Fudanra!

Több téma is szóba került Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában, a „melegellenes" pedofiltörvénytől az oltásokon és a migráción át a nemzeti konzultációig és a NATO-csúcsig. Azonban az a magyar emberek adóforintjait nem is kicsit érintő kérdés, hogy szinte a teljes hazai gyorsforgalmi úthálózatot egy - valószínűleg külföldi - magáncég kezelésébe adnák, vagy hogy százmilliárdos hitelt veszünk fel Kínától, hogy abból kínai munkásokkal, kínai alapanyagból a kínaiaknak építsünk elit egyetemet, szóba sem került.

Az ellenzéki vezető a versenyképességre vonatkozó reagálásában azt írta követőinek,

nézd meg a pénztárcádat, és magadtól is rájössz. Azért, mert mi olcsóbban dolgozunk. Na, ezért tartunk itt. Ezért tartunk ott, hogy a magyar bérszínvonal sereghajtó Európában.

Jakab rámutat, hogy már a román minimálbér is többet ér, mint a magyar.

Szerintem ez baj, Orbán szerint meg előny

– állított fel éles ellentétet az ellenzéki kormányfőjelölt, aki hozzáfűzte, szerinte

a tudásotok, a szorgalmatok és a jól elvégzett munka

viszi előre az országot, amit

a nyugati világban meg kell fizetni.

Jakab Péter hozzátette, ha Magyarország a Nyugat része, akkor nyugati bért kelljen fizetni itthon is, egyúttal megismételte pártja azon követelését, hogy hazánk csatlakozzon az uniós ügyészséghez, „hogy a pénz ne azé legyen, aki ellopja, hanem azé, aki megdolgozik érte”.