Kétszázmillió forint osztalékot vesz ki tanácsadó cégéből Rákay Philip

Kétszázmillió forint osztalékot vesz ki tanácsadó cégéből Rákay Philip

A fideszes propagandistaként ismert Rákay Philip 200 millió forint osztalékot vesz ki Norton Consulting Kft. nevű tanácsadó cégéből, írja a 24.hu.

A portál szerint a 2017-ben alapított cégből az elmúlt esztendőben Rákay 100 millió forint osztalékot vett ki, de az azt megelőző két évben sem lehetett oka panaszra a profit terén, ugyanis 2018-ban 818 millió forintos forgalomból 602 millió forint nyereség jött össze, míg 2019-ben 616 millió bevételre 417 millió forintos nyereség jutott.

Nagyon be akart szólni Jakab Péternek, de inkább törölte kommentjét a fideszes Rákay Philip

Hosszú posztot szentelt Jakab Péter támadására a fideszes propagandistaként ismert Rákay Philip, azonban a Jobbik elnökének Facebook-oldalán lévő egyik poszthoz írt kommentjét később kitörölte. A csütörtök délután megjelent írásban Rákay lényegében arról panaszkodott, hogy Jakab szerinte bunkón viselkedik Orbán Viktorral, de a szövegben szépen visszaköszöntek a szokásos fideszes panelmondatok is.

Tavaly a nettó árbevétel 540,3 millió forintra rúgott, az adózott eredmény 392,4 millió: a csökkenő bevétel és profit ellenére pedig olybá tűnik, Rákay egyre több osztalékot szavaz meg magának.

S ha eddig féltettük volna, ne tegyük, ugyanis az ingatlanüzletben sem a tétlenség lenne a középső neve! Rákay a tulajdonosa annak a Tarányi Nonprofit Kft.-nek, mely kapcsán tavaly látott napvilágot az a hír, miszerint megszerezte a badacsonytomaji Hegymagas ismert épületét, a Tarányi-présházat. Ez a cég a tulajdonosa a Ranolder Villa 1864 Kft.-nek is. A villa egyébként korábban Tiborcz István palettáját színesítette.

Ahogyan pedig tavaly a portál beszámolt róla, Rákay felesége lakáscsere útján lehetett egy 60 négyzetméteres, kétszobás ingatlan boldog tulajdonosa a Bécsi kapu téren egy olyan műemlék épületben, amit pár esztendeje 70 millió forintból újított fel az I. kerületi önkormányzat.