A Demeter Szilárdhoz köthető Magyar Kultúráért Alapítvány hatszázmillióval kezdheti meg működését

A Demeter Szilárdhoz köthető Magyar Kultúráért Alapítvány hatszázmillióval kezdheti meg működését

A hétfő este megjelent Magyar Közlönyben megjelent rendelkezés alapján a Magyar Kultúráért Alapítvány alapítói jogainak gyakorlására az emberi erőforrások miniszterét, azaz Kásler Miklóst jelölték ki.

A pénzügyminiszternek pedig – az emberi erőforrások minisztere bevonásával – gondoskodnia kell az Alapítvány létesítéséhez szükséges

600 300 000 forintnyi forrás

biztosításáról június 15-ei határidővel.

Demeter Szilárdnak is kell egy darab a Diákvárosból

A kínai egyetem mellett a Budai várból kitelepítendő Széchenyi Könyvtárnak, illetve más kulturális intézményeknek is a Diákvárosban és környékén keresnének új helyet, erősítette meg mindezt Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója a Népszavának. A PIM tervei nem új keletűek, azonban, ha elképzeléseik megvalósulnak, több területet vinnének majd el, mint amivel eddig számoltak.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Demeternek egyébként nincs oka panaszra juttatások terén, ugyanis a könnyűzenéért felelős miniszteri biztos nem csak 23 milliárd forintos támogatást kap, de öt éven belül egy „világraszóló popkulturális és társművészeti központot” is felhúznának Óbudán, a Hajógyár és a Zichy-kastély együttesében.

Megszavazták a fideszes mélyállamot: ezermilliárdnyi állami vagyont pakolnak az alapítványokba

A Parlament fideszes többsége kedden újabb történelmi lépést tett, megszavazta ugyanis "A közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról" szóló törvényjavaslatot (KEKVA), valamint "A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságáról" szóló törvényjavaslatot, így szabadutat biztosított, hogy a KEKVA törvény hatálya alapján létrehozott alapítványokba több mint 1000 milliárd forintnyi közvagyont, MOL- és Richter-részvényeket, és 1750 (