Nagy János, Szigetszentmiklós független polgármestere is elindul az előválasztáson Pest megye 8-as számú választókörzetében

Nagy János, Szigetszentmiklós független polgármestere is elindul az előválasztáson Pest megye 8-as számú választókörzetében

Újabb civil jelölt jelentkezett be a 2021-es ellenzéki előválasztásra Nagy János személyében.

Szigetszentmiklós polgármestere Facebook-oldalára feltöltött videójában felidézte, 2019-ben sikerült végre leváltani a ciklusokon átívelő fideszes urizálókat, akik egy több sebből vérző települést hagytak maguk után, miközben a Fidesz 2020 óta bünteti a városokat, hiszen a COVID elleni védekezésben magukra hagyták a településeket, és arcátlanul megbüntették azokat a városlakókat, ahol a többség nem a kormánypártokra szavazott. 

"Polgármesterként átélem, milyen az, amikor a hatalomnak nem hódol be valaki, amikor valaki a korrupcióra nemet mond" - fogalmazott Nagy János. A településvezető szerint most jött el az ideje annak, amikor az ellenzéki pátok meghallgatták a nép akaratát,

és nem egy cigarettafüstös irodában döntöttek a jelöltekről, hanem lehetőséget teremtettek, hogy előválasztáson dönthessék az el a választók, ki legyen a a fideszes helytartó kihívója. 

Közölte, sokat gondolkodott, hogy elinduljon, de mivel elfogadhatatlannak tartja, hogy csak pártpolitikai alapon támogatják a térségüket, az indulás mellett döntött.  

Nagy János szerint itt az ideje, hogy civil, pártfüggetlen jelöltje legyen Pest megye 8-as számú választókörzetében is. 

Szigetszentmiklós polgármesterét Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) is támogatja az ellenzéki előválasztáson.

"Nagy János az MMM színében nyerte el Szigetszentmiklós polgármesteri címét és vezette az elmúlt másfél évben. Egy korábban fideszes település polgármestereként megtapasztalta, hogy városa csak akkor fejlődhet szabadon, ha változás lesz hazánk vezetésében"

- kommentálták a döntésüket.