Jobbik: az európai munkabért is ünnepelhetnénk már, mert a magyar dolgozó sem rabszolga

Jobbik: az európai munkabért is ünnepelhetnénk már, mert a magyar dolgozó sem rabszolga

Május 1. nem csak a munka, hanem az uniós csatlakozásunk ünnepe is – jelentette ki Jakab Péter szombaton. A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje úgy véli, ideje lenne a két eseményt összekötni azzal a gondolattal, hogy ez a nap legyen az európai munkabér ünnepe is.

A jobbikos politikus ezt azzal magyarázza, hogy 17 évvel az uniós csatlakozásunk után a bérek tekintetében még mindig Európa sereghajtói vagyunk, és a Jobbik pontosan azért küzd a bérunióért, hogy végre egyenrangú polgárai legyünk Európának.

„Hogy az uniós pénzekből ne a Mészárosok, hanem a magyarok gazdagodjanak. És ezért küzdünk a vidéki bérek felzárkóztatásáért is, mert egy vidéki is ér annyit, mint egy fővárosi. Ne legyen két Magyarország, és ne legyen két Európa. Egy a szegényeknek, egy a gazdagoknak. Egy a vidékieknek, egy a fővárosiaknak. Egy a keletieknek, egy a nyugatiaknak.  Egyenlő munkáért egyenlő bért! Itthon és Európában. Ez az a cél, amiért az új nemzeti egységkormánynak küzdenie kell.

Jólétet minden magyarnak!”

- fogalmazott az elnök, arra kérve támogatóit, hogy írják alá a vidéki bérek felzárkóztatásáért indított petíciójukat.

Jakab Péter üzenete mellett a Jobbik külön is kiadott egy közleményt, ebben arra emlékeztettek - mint keresztényszociális párt -, hogy május 1-je XII. Piusz pápa rendelete nyomán katolikus egyházi ünnep is, tulajdonképpen az 1891. május 15-én XIII. Leó enciklikájaként kiadott Rerum novarum tartalmi folytatása, mely az első szociális témájú pápai körlevél volt, és fő témája a munkáskérdés.

„A magyar dolgozó nem lesz rabszolga”

Mint fogalmaztak, „hiába vitte át erővel Orbán és a magyar nemzeti érdekeket már számos alkalommal eláruló szolgalelkű Fidesz, legkésőbb 2022-ben együttesen, közös erővel fogjuk eltörölni a rabszolgatörvény igazságtalan rendelkezéseit!”

„Helyre fogjuk állítani a magyar munkavállalók jogait! És letörlesztjük végre a rendszerváltás meg nem valósított ígéretét, ki nem fizetett tartozását: szabadságot és jólétet minden magyarnak!” - írták.