A harmadik hullám betett a BKV-nak is

A harmadik hullám betett a BKV-nak is

A BKV közleménye szerint a koronavírus-járvány jelenlegi, harmadik hulláma soha nem látott kihívások elé állítja a társaságot, de a stabil üzemeltetés még fenntartható.

A cég hivatalos közleményében azt írta, hogy a feladatellátás továbbra is biztosított, a betegségen átesett dolgozók folyamatosan állnak vissza a munkába. Jelenleg több mint ötszáz BKV-munkavállaló van karanténban.

Mint írták: a társaság kilenc dolgozóját vesztette el, de hozzátették, hogy a BKV-nak a járvány kitörése óta van pandémiás terve. A társaság az elmúlt egy évben folyamatosan együttműködött a fővárossal és a kormányzattal a járvány megelőzését célzó operatív intézkedések végrehajtásában.

Kiemelték, a cég vezetése tisztában van azzal, hogy a vállalatnál dolgozók jelentős része - mivel nap mint nap nagy tömeggel találkozik - fokozottan veszélyeztetett, ezért lépéseket tettek azért, hogy a társaság dolgozóinak minél hamarabb védőoltást biztosíthassanak.

Az oltási sorrendet a társaság pandémiás terve mellett a területenkénti megbetegedések mértéke és az aktuális helyettesíthetőség is meghatározza. Ezeket a tényezőket figyelembe véve kaptak oltást első körben a forgalomirányítás területén dolgozók. A munkavállalóik oltása az országos oltási terv alapján is folyamatos - olvasható a BKV közleményében.

Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdán jelentette be, hogy megkezdődik az úgynevezett kritikus infrastruktúrában dolgozók, mások mellett a tömegközlekedési szolgáltató vállalatok munkatársainak beoltása.

A BKV közleményében kitért arra is, hogy 2020 tavasza óta a járművek fertőtlenítése a napi takarítási protokoll része, azaz minden járművet minden nap fertőtlenítenek. A járművezetőknek biztosítják a védőfelszereléseket, a védekezéshez szükséges eszközöket.