"Menjél, igyál!" - így küldték el a fideszesek Vadai Ágnest a Parlamentben

"Menjél, igyál!" - így küldték el a fideszesek Vadai Ágnest a Parlamentben

Legkésőbb Kövér László kettes személyi számú beszéde után tudhatjuk, a Fidesz-KDNP "kereszténydemokrata" politikusai nem tartják sokra a nőket. Ezt egyébként - szerencsére - le sem tudják tagadni (nem mintha akarnák), hiszen szavaikat megőrzi például az Országgyűlési Napló is. Egyébként ezeket a leiratokat érdemes lapozgatni, hiszen sok esetben többet hallanak a gyorsírók, mint ami átszűrődik a közvetítéseken. 

Az elmúlt egy év közéleti döntéseiről Péterfy-Novák Éva íróval

Egy év relatíve hosszú idő, ha azt nézzük például, mennyi minden történt akárcsak hazánkban a közéletben. 2020-ból pedig jócskán van mit felidézni. Ne legyünk azonban mohók, kis szeletet vágjunk ebből a bizonyos tortából, fókuszába helyezve a nőket! Péterfy-Novák Éva íróval hónapokra bontottuk az elmúlt egy esztendőt, kiemelve annak egy-egy részletét, csak hogy ne tűnjenek el a feledés „jótékony" homályába.

Például a keddi ülésről készült Napló is megőriz néhány gyöngyszemet a Fidesz és a nőpolitikusok közti viszonyról.

Kövér László nem szereti Szabó Tímeát, ezt tudjuk. De azért ezek a szavak nem biztos, hogy beleférnek egy Házelnöktől a parlamenti pulpitus tetejéről: 

"Képviselő asszony, csituljon már el, legyen szíves!"

Egyébként Kövér László így adta a szót a Párbeszéd képviselőjének napirend előtti felszólalása után Rétvári Bencének, akinek láthatóan nem volt gondja a lekezelő stílussal. 

Persze Kövér Lászlónak megvannak a harcai Vadai Ágnessel is. A DK-s képviselővel folytatott párbeszédét is megörökítette a Napló (zárójelben a jegyzőkönyv készítőjének a narrációi):

"ELNÖK: Képviselő asszony, legyen szíves csendben maradni! (Dr. Vadai Ágnes: Nem maradok csöndben!) De igen, mert… (Dr. Vadai Ágnes: De nem…!) De akkor meglesz ennek a következménye, vegye tudomásul! (Dr. Vadai Ágnes: Nem érdekel!) Ön kapott öt percet arra, hogy elmondja a mondandóját (Dr. Vadai Ágnes közbeszól.), meghallgatta mindenki, most ön legyen szíves meghallgatni a választ (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Így van!), nyomatékosan kérem. (Dr. Vadai Ágnes: Nem!) Akkor legyen szíves elhagyni az üléstermet. (Dr. Vadai Ágnes: Nem! – dr. Vadai Ágnes a továbbiakban is a helyén marad.) Értettem. (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Menjél, igyál!)."

Ha már Rétvári Bence. A KDNP-s országgyűlési képviselő, aki amúgy a humántárca államtitkára is, Demeter Márta interpellációja közben érzett késztetést, hogy a tisztelet legapróbb jelét sem mutatva kiabáljon közbe. Emlékezetes, Demeter Márta volt az a politikus, akinek Orbán Viktor miniszterelnök érdemi válasz helyett csak annyit mondott, "boldog karácsonyt!". 

Erről tanúskodik az Országgyűlési Napló:

"Demeter Márta: (...) Én ezt itt szeretném kérni, engedje meg, hogy ne mindenféle fals politológiai elemzéseket próbáljon meg felvázolni és ezzel elterelni a figyelmet (Dr. Rétvári Bence: Kérd ki magadnak!), hanem érdemi választ adjon, legyen kedves, a kérdésre."

Nőügyek.

"Vajon Orbán Viktor végre hajlandó lesz foglalkozni a nőügyekkel így, hogy megalakult a KDNP női tagozata?"

"Őszintén és tiszta szívből örülünk, hogy a KDNP-nek az 1989-es megalapítása óta, 31 év után sikerült odáig eljutnia, hogy megalakította női tagozatát. Ha ilyen léptékben haladunk, akkor 100 év múlva eljuthatunk akár oda is, hogy a pártszövetségében lévő koalíciós partnerére is hatást gyakoroljon és így a Fidesz és Orbán Viktor is elkezdjen majd foglalkozni a nőügyekkel?!"