A NER luxusgépe lassan már hazajár Dubajba, ismét lencsevégre kaptuk a repülőt Ferihegyen

A NER luxusgépe lassan már hazajár Dubajba, ismét lencsevégre kaptuk a repülőt Ferihegyen

Mint arról beszámoltunk, miután március elején letiltották a NER luxus magángépének láthatóságát az online térképről, múlt pénteken blokkolt jeladóval Dubajba repült a kormányzati luxusgép.

Blokkolt jeladóval repült a NER luxusgépe Dubajba pénteken

Pénteken délelőtt Dubajba repült Budapestről az OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000 magánrepülőgép - szúrta ki a 24.hu. Ahogy arról már beszámoltunk, múlt héten a munkatársunk megpróbálta lencsevégre kapni, kik tartózkodhattak a NER prominensei által kedvelt repülőgépen, amiből aztán egy kisebb autósüldözés is kerekedett.

A globe.adsbexchange.com adatai szerint a magángép helyi idő szerint 14:23:18-kor, az Al Maktoum International Airport-ról indult vissza Magyarországra, az iráni és a török légteret érintve, egészen 18 óra 53 percig, amikor is landolt a Liszt Ferenc repülőtéren.

Egy kollégánk ismét jelen volt a helyszínen, hogy megpróbálja lefotózni, ezúttal kik is utaztak az OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000 magánrepülőgéppel. Az utasokat ezúttal sem sikerült, a gépet azonban beazonosította.

Nem ez az első kísérlete az Alfahírnek arra, hogy lencsevégre kapja a NER prominensei által kedvelt luxusgép utasait. Legutóbb egy kisebb autósüldözés kerekedett az esetből. Ezt követően a gép útját már nem jelezték a megszokott módon a nyilvánosan is elérhető nyomkövető oldalak, mivel a múlt héten felkerült a letiltott gépek listájára, azaz már csak a tulajdonos vagy az üzemeltető kérésére lehet hozzáférni az adataihoz.

Bárkik is utaztak Dubajba, jókor tették a látogatást, ugyanis március 15-én élőben nézhették meg, ahogy egy percre kivetítették a Burj Khalifára a magyar zászlót az abu dhabi-i magyar követség közreműködésével.