Újabb multit tömött ki 1500 milliónyi adófizetői pénzzel a magyar kormány

Újabb multit tömött ki 1500 milliónyi adófizetői pénzzel a magyar kormány

7,7 milliárd forintból bővíti gyárát a Nolato Kft. Mosonmagyaróváron, a beruházáshoz a magyar kormány 1,5 milliárd forintos támogatást biztosít - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Budapesten.

Szijjártó Péter ismertette, hogy a higiéniai és egészségügyi termékek gyártásával foglalkozó vállalat beruházásával 574 ember munkahelye válik hosszú távon biztossá, és 30 új munkahely jön létre.

A beruházás során a vállalat 8 ezer négyzetméterrel növeli gyártási és raktározási területét, és a kapacitásbővítés részben a már előállított termékek mennyiségének növelésével, részben új termékek gyártásának bevezetésével jár majd - tette hozzá.

A vállalat honlapja szerint a svéd érdekeltségű Nolato csoport tagja a mosonmagyaróvári székhelyű Nolato Magyarország Kft., amelynek fő tevékenysége a higiéniai és egészségügyi termékek előállítása. A gyárban ipari higiéniai késztermékeket, személyi higiéniához kapcsolódó termékek alkatrészeit, gyógyászati segédeszközök, valamint életfenntartó berendezések alkotórészeit állítják elő.