A szociális intézményekben is megkezdik az oltások beadását

A szociális intézményekben is megkezdik az oltások beadását

Az egészségügyi dolgozók kampányoltása lezárult, mától az idősotthontok, szociális intézmények kerülnek sorra. Összesen 1845 intézményt érint a kampányoltás, ahova 143 oltócsapat vonul ki oltani, hétvégén is. A mai napon több mint 200 szociális intézményben 13 ezer embert terveznek beoltani az oltócsapatok, és az intézmények lakóit a következő napokban is oltani fogják

- mondta Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Az osztályvezető arra kérte az érintetteket, hogy éljenek a védőoltás lehetőségével mert az ő esetükben ez valóban életet menthet.

Ez nem csak az idősotthonok lakóit, de például a pszichiátriai gondozottakat is jelenti.

1569 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 363 450 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 291 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 249 003 fő, az aktív fertőzöttek száma 102 156 főre csökkent. 3669 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 225-en vannak lélegeztetőgépen.

Nincs enyhítés marad a szigor

Ezután Kiss Róbert rendőr-alezredes először a kormánydöntésekről beszélt. Hangsúlyozta, hogy a hatóságok betartatják a járványügyi intézkedéseket, majd beszámolt a szabályszegésekről és a rendőri intézkedésekről.

180 intézkedés történt az elmúlt 24 órában a maszkviselés szabálysértés miatt, 52 személy ellen tettek szabálysértési feljelentést.
A nyitvatartásra vonatkozó korlátozásokkal kapcsolatban már több mint 700 intézkedés volt, tegnap 1 egységet zártak be Budapest 10. kerületében, egy sörözőt. 4 vendég tartózkodott ott és szeszes italt fogyasztott, 30 napra becsukták az egységet.
337 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt 66 rendőri intézkedés volt a korridorokon tegnap 8000 felett volt a házi karanténok ellenőrzése