„Támogatás helyett fenyegetés és korlátozás – ez jut a magyaroknak”

„Támogatás helyett fenyegetés és korlátozás – ez jut a magyaroknak”

A vendéglátósok támogatást alig vagy egyáltalán nem kapnak, ellenben ha kinyitnak, fél évre bezáratják őket. A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter ismertette ugyanis a kormány döntését, miszerint a jelenlegi szabályzást a kormány fenntartja, hatályát március 1-ig hosszabbítja meg. Gulyás azt is elmondta, amelyik vendéglátóhely február 1-jén kinyit, azt a hatóságok 6 hónapra bezárják, emellett szabálysértési bírságot szabnak ki az ott fogyasztó vendégekre is.

Értem én, hogy vigyáznunk kell egymásra, vigyázunk is. Este nyolcra sietünk haza, hordjuk a maszkot, mérjük a lázat. Kérdés: a munkahelyekre ki vigyáz? Az véletlenül nem a kormány dolga lenne?

– tette fel a kérdést mindezzel kapcsolatban Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésében.
Kifejti továbbá, átvállalni a bajba jutott dolgozók bérét pénzbe kerül.

Bejelenteni a korlátozás sokadik meghosszabbítását, meg bezárással fenyegetni, az megy pénz nélkül is. Azért csak azok fizetnek nagy árat, akik elveszítik a megélhetésüket. Közben olvasom, hogy Rogán Antal épp közel ezer milliárd (1 billió) forintot készül elkölteni ezekben a válságos időkben kormányzati informatika-fejlesztésre. Ennyi pénzből nem a kormányzati informatikát, hanem az összes bajba jutott vállalkozást, munkahelyet meg lehetne menteni. De nyilván megvan már annak az egybillió forintnak a helye

– véleményezte a Jobbik elnöke a kormány mostani döntését.

Jakab Péter bejegyzésében egy szintén csütörtöki hírre is reflektál, miszerint: immár a magyar kormány az Unió legkorruptabb kormánya.

10 év rendszerszintű lopás után ebben a műfajban mindenkit leelőztünk. Az életünket korlátozzák, csak a lopás lehet korlátlan. Talán meg kéne fordítani. Az életet fokozatosan, szabályozottan, de szabaddá kell tenni. A tolvajokat meg be kell zárni. Mielőbb

 – zárta szavait.