Megint letartóztatják M. Richárdot

Megint letartóztatják M. Richárdot

Több mint egyórás mérlegelés után a Fővárosi Törvényszék hétfőn elrendelte M. Richárd letartóztatását - írja a Telex. A lap szerint az információt a férfi védője is megerősítette, de hozzátette, hogy a döntés ellen fellebbeztek.

Az ügyészség azért indítványozta ismét a 43 éves férfi letartóztatását, hogy M. Richárd szilveszterkor a belvárosi éttermében bulit tartott, ahol – a gyanú szerint – nemcsak terítette, hanem a vizeletében később kokaint és metamfetamint is kimutattak.

A tárgyalás előtt egy kirendelt védő és annak az ügyvédi irodának a képviselője is megjelent, aki a Dózsa György úti baleset ügyében védte M. Richárdot, ő maga viszont nem jött el a letartóztatásáról szóló tárgyalásra, barátnője ugyanis koronavírusos lett. A bíróság ezért végül úgy döntött, hogy távmeghallgatással kapcsolja be a férfit a zárt tárgyalásra.

A Telex emlékeztetett: a két halálos áldozattal járó baleset büntetőügye másodfokon még folytatódik, de M. Richárdnak egy másik ügy miatt is bíróság elé kell majd állnia, ugyanis tavaly novemberben kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés, közokirat-hamisítás és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség.