Ajándék a testnek és a léleknek: a Jobbik két akcióval igyekezett szebbé varázsolni az idei ünnepi időszakot

Ajándék a testnek és a léleknek: a Jobbik két akcióval igyekezett szebbé varázsolni az idei ünnepi időszakot

Adományozással kedveskedett a Jobbik, igyekezve szebbé tenni az ünnepeket ebben a különösen nehéz időszakban: 20 nőnek, valamint 33 gyermeknek nyújtottak át ajándékcsomagot karácsony alkalmából.

A nőknek higiéniai csomagot állítottak össze, ezzel is felhívva a figyelmet a menstruációs szegénységre, hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni: vannak olyan társadalmi rétegek, akik tagjai nélkülöznek.

Hazánkban évről-évre elkeserítőbb adatok születnek a szegénység növekedésével kapcsolatban, mely az élet minden területén megfigyelhető. Ugyan Magyarországon továbbra is tabu témának számít a menstruációs szegénység, Beleznay Zsuzsanna, a Jobbik Nő- és Családpolitikai Kabinetének vezetője azt hangsúlyozza:

nőkként ki kell állnunk egymásért, fel kell hívnunk a figyelmet arra a rengeteg társunkat érintő problémára, amellyel a kormány egyáltalán nem foglalkozik, ez pedig nem más, mint a menstruációs szegénység!

Beleznay úgy véli, már az is elfogadhatatlan, hogy 2020-ban Európa szívében egyáltalán felmerülhet egy ilyen probléma.

De mit is várhatnánk, ha az ország vezetői szerint a nők nem egyenlőek a férfiakkal, csak másodrendű "ketteskék", akiknek a konyhában a helyük, miután átestek a vak komondoron?

– tette fel a kérdést a jobbikos politikus.

Pozitív üzenetek lepték el Budapestet

Az ajándékcsomagok mellett egy másfajta meglepetéssel is készültek, mely sokkal inkább a lélek ajándéka. Ha valaki nyitott szemmel és szívvel jár-kel a fővárosban, karácsonyi üzenetekre lehet figyelmes, amelyek azoknak is szólnak, akiknek szeretteik nélkül kell tölteniük az ünnepeket.

Együtt érzünk velük és bátorítjuk őket, hogy ennél már csak jobb év következhet

 

– fogalmazott Beleznay az akció kapcsán hozzátéve, a 2020-as esztendő számtalan dolgot megtanított. Többek között például azt, az egészség mindennél fontosabb, de arra is felhívta a figyelmet az idei év, hogy szeretteink, barátaink nélkül az élet üres, cél nélküli.

Azt szeretném, hogy mindenki egészségesen, idősáv és időkorlátozás nélkül élvezhesse a családjával és a barátaival együtt töltött időt 2021-ben

 

– kívánta Beleznay Zsuzsanna.