Budapest betiltja a szőrmék árusítását az önkormányzati vásárokon

Budapest betiltja a szőrmék árusítását az önkormányzati vásárokon

A Szőrmeellenes Liga kezdeményezésére a Fővárosi Önkormányzat vásárai szőrmementesek lesznek – közölte pénteken az önkormányzat.

A Magyar Szőrmeellenes Liga azzal a céllal indított petíciót, hogy 2020-tól kezdődően a fővárosi szervezésű adventi és karácsonyi vásárok szőrmementesek legyenek.

Az idei adventi vásárok elmaradnak, de a főpolgármester a veszélyhelyzetet követően a lehető leghamarabb a Közgyűlés elé terjeszti, hogy a Fővárosi Önkormányzat a továbbiakban ne adjon közterület-használati hozzájárulást az állati eredetű szőrmetermékek árusításához (ide nem értve a háziasított állatok bőréből készített termékeket, azok szőrzettartalmától függetlenül); illetve vagyonának hasznosítása során az ilyen célú hasznosítást kizárja –közölték.

A vészhelyzet után benyújtható határozat előterjesztői Szabó Rebeka fővárosi állatvédelmi megbízott és Dorosz Dávid klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes voltak.

A Főváros vezetése elkötelezett a társként és a természetben velünk élő állatok védelméért, a természet megőrzéséért, mindazért, ami környezetünk élhetőbbé tételéhez, a biodiverzitás fenntartásához szükséges – fogalmaztak.