A fideszes kétharmad dönt Jakab rekordbüntetéséről

A fideszes kétharmad dönt Jakab rekordbüntetéséről

Mivel a Mentelmi Bizottság nem adott helyt Jakab Péter Jobbik elnök-frakcióvezető kérelmének, de az ellenzéki politikus ragaszkodik igazához, az Országgyűlésnek kell döntenie, ér-e 4,4 millió forintot egy zsák krumpli. Kövér László házmester házelnök ugyanis határozati javaslatban kéri az Országgyűlést, tartsa fenn hatályában a „krumpliszsákos” akció miatt kirótt büntetést.

Döntött a Mentelmi Bizottság: 4,4 millió forintot kell fizetnie Jakab Péternek egy zsák krumpliért

Úgy tűnik, a Fidesz számára továbbra sem a válságkezelés most a legfontosabb, hanem most éppen az, hogy jól megbüntessenek azért a bizonyos krumpliért - fogalmazott Jakab Péter, a Jobbik elnöke, frakcióvezetője hétfőn, a Mentelmi Bizottság ülését követően, ahol helyben hagyták Kövér László döntését, mely szerint 4,4 millió forintot kell fizetnie Jakab Péternek azért, amiért egy zsák krumplit próbált meg átadni a miniszterelnöknek.

Jakab korábban jelezte,

ez nem jogi, hanem politikai döntés,

melynek célja, hogy

elhallgattassa őt és mindenkit, aki fel meri emelni a szavát a rendszer ellen.

Sok reményt nem fűz a szavazáshoz,

lássuk be, a 133 legbátrabb magyar valószínűleg nem lesz józanabb és bölcsebb, mint a házelnök. Meglátjuk

– fogalmazott.

Jakab Péter október közepén szeretett volna egy zsák krumplival „kedveskedni” Orbán Viktornak, utalva arra, az időközi választáson több alkalommal is ingyen krumpli osztásával befolyásolták a választókat.

Zsák krumpliért annyira még soha nem dulakodtak fideszes politikusok, mint ma

Mint azt nemrég megírtuk, újfent egy csodálatos eseménnyel lett gazdagabb a tekintélyes múltú magyar parlamentarizmus, amikor is Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Parlament azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnököt faggatta, majd a borsodi időközi választás kapcsán szeretett volna egy, a NER 10. évében a voksolások szimbólumává "nemesült" zsák krumplit átadni a miniszterelnöknek.