Nem jelenhetett meg az MTI-ben, hogy Jakab Péter pert nyert a közmédiával szemben

Nem jelenhetett meg az MTI-ben, hogy Jakab Péter pert nyert a közmédiával szemben

Itt írtunk róla, hogy Jakab Péter, a Jobbik elnöke első fokon pert nyert a közmédiával szemben:

Jakab Péter pert nyert a közmédiával szemben

Még tavaly februárban tálalta szenzációként a pártszócsővé züllesztett m1 híradója Jakab Péterről, hogy a teljes zsidóságot bűnözőnek nevezte. Természetesen ilyen soha nem történt, ezért a Jobbik elnöke bíróságon vett elégtételt a hazugság terjesztőin. Több megnyert per után múlt héten a Duna Médiaszolgáltató Zrt.

Információink szerint a párt megjelentette volna a közleményt az MTI-ben is, de az üzletszabályzat ezen pontjára hivatkozva visszadobták azt:

"nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen".

Azt is hozzáteszik, hogy az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, és ezért semmilyen felelősséggel nem tartoznak.

Nem először történt ilyen:

Letiltotta az MTI a Jobbik közleményét, amiben leírták, hogy pert nyertek a köztévével szemben

Nem jelenhetett meg a közmédia részeként működő, és a magyar sajtót alapvető hírekkel ellátó Magyar Távirati Iroda (MTI) hírei között a Jobbik csütörtöki közleménye - értesült az Alfahír. A közleményben az ellenzéki párt arról számolt volna be, hogy első fokon két sajtópert is megnyert, az egyiket a 888.hu-val, míg a másikat a köztévével szemben.