Semmi különös: már megint hazudott a Pesti Srácok, ezúttal Budai Lórántról

Semmi különös: már megint hazudott a Pesti Srácok, ezúttal Budai Lórántról

Néhány napja emelkedett jogerőre az a bírósági ítélet, amelyben a Fővárosi Törvényszék elmarasztalta a Pesti Srácok “hírportált” egy Budai Lórántról írt cikkük miatt.

A Fidesz-propaganda egyik legalávalóbb élharcosának számító portál “oknyomozó” írásában korábban azt állította Jászberény jobbikos polgármesteréről, hogy jogosulatlanul használt egy fogyatékos férfi nevére vásárolt autót, és hogy mozgássérült-kártya jogosulatlan használatával rokkantaknak fenntartott helyen parkolt.

A bíróság azonban megállapította, hogy valótlanságokat állítottak, ezért bocsánatkérésre kötelezték a Pesti Srácokat. Budai Facebook-oldalán reagált a hírre, mint írja, korábban azt állították, hogy megtámadják a bírósági ítéletet, ezt azonban végül nem tették meg, így az elsőfokú döntés jogerős lett.

Az ítélet értelmében a portál főoldalán 30 napon keresztül közzé kell tenniük a helyreigazítást arról, hogy hazudtak.

Budai szerint

“ismét bebizonyosodott, hogy a jászberényi városvezetés Fidesz-frakciója nem tud belenyugodni a tavaly ősszel elszenvedett választási vereségbe.”

Mint ismert, Budai Lóránt tavaly kétszer is megverte a fideszes polgármesterjelöltet, miután kormánypárti kifogások miatt megismételték a voksolást.