Mélyen hallgat a rendőrség Szijjártó helikoptereztetéséről

Mélyen hallgat a rendőrség Szijjártó helikoptereztetéséről

Idén eddig összesen hét alkalommal használta Szijjártó Péter a rendőrségi helikoptereket, azt azonban a Népszava közérdekű adatigénylésére sem árulják el az Országos Rendőr-főkapitányságnál, hogy ezek mennyibe kerültek az egyes kormánytagoknak, köztük a rendőrség helikopterei mellett Fidesz-közeli oligarchák luxusjachtjaiért is rajongó külügyérnek.

Szijjártó idén már hétszer repült rendőrségi helikopterrel

A Népszava tudta meg, hogy a külügyminiszter idén hétszer utazott rendőrségi helikopterrel. Az Országos Rendőr-főkapitányság pontos válasza így hangzott: "Rendőrségi szolgálati helikoptert idén a külügyminiszter vett igénybe - hét alkalommal". Azokra a kérdésekre ugyanakkor nem adtak választ, hogy pontosan mikor, hova szállították Szijjártó Pétert.

Másfél órás autózás helyett a rendőrségi helikoptert választotta Szijjártó

Több hivatalos programjára is helikopterrel érkezik Szijjártó Péter külügyminiszter. Júliusban például a fővárostól 140 kilométerre lévő Tolnára repült úgy, hogy a szolgálati autóját utána küldték, hogy majd azzal jöjjön vissza. Ez már csak azért is érdekes, mert mintegy másfél órányi lett volna az út.

A rendőrség a megkeresésükre azt válaszolta, a használatot nem kilométerek, hanem repülési idő alapján tartják nyilván, arra a kérdésre azonban egyáltalán nem válaszoltak, amiben tételes vagy tömbösített elszámolást kértek a politikusok tavalyi és idei helikopteres útiköltségeiről. Az ORFK arra sem válaszolt, hogy a kormánytagok mikor, milyen útvonalakon használták a Készenléti Rendőrség gépeit, ami a lap szerint azért furcsa, mert tavaly Demeter Márta képviselői kérdésére részletes választ küldtek.