Működésképtelenség határán az Uzsoki kórház intenzív osztálya? A minisztérium szerint alkalmazkodni kell

Működésképtelenség határán az Uzsoki kórház intenzív osztálya? A minisztérium szerint alkalmazkodni kell

A szakképzett ápolók felét át kell adniuk a járvánnyal összefüggő feladatokra, ezért az intenzív osztályra átcsoportosításokkal kell már gereblyézni a személyzetet az Uzsoki Utcai Kórházban - írta az Index. A portál birtokába került információk szerint a kórház intenzív osztálya a működésképtelenség határára került, mivel öt szakképzett ápolójukra van szükség a koronavírusos betegek kezeléséhez másutt, így velük az ellátásban már nem kalkulálhatnak. 

Úgy tudják, mindenképpen műtétek fognak elmaradni a szakemberhiány miatt. 

A portál kereste a kórházigazgatót, aki miniszteri utasítására hivatkozva nem válaszolhatott. 

Mindeközben az egészségügyért is felelős az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, hogy a megnövekedett járványügyi feladatok ellátásához szükség van további szakemberek vezénylésére az adott intézményekbe.

"A járvány dinamikájához igazodva azokból a kórházakból csoportosítunk át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben"

- írták.

Közölték továbbá, hogy ez a folyamat alkalmazkodást kíván azoktól az intézményektől, amelyek a covidos betegeket fogadják, és azoktól a kórházaktól is, amelyek feladatokat vállalnak át vagy szakembereket kölcsönöznek a súlyos koronavírusos betegek kezelésére.