Egy szemtanú szerint Szijjártó egy borászathoz ment a helikopterével

Egy szemtanú szerint Szijjártó egy borászathoz ment a helikopterével

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy egy szemtanú szerint Szíjjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre - hanem a szekszárdi Bodri borászat lóistállójának karámjában...

"Az információ szerint a miniszter ezután fideszes politikusokkal és meghívott vendégekkel együtt elköltött egy ebédet a borászat elegáns Optimus éttermében – ezért kellett tehát a rendőrség VIP helikopterével lesietni és az üresen odaküldött Mercedesbe átülni. Az informátor képet is küldött a karámban leszállt helikopterről"

- írta a politikus.

Egy szemtanú szerint Szíjjártó mégsem Őcsényben szállt le a helikopterrel, amikor Tolnára ment egy propaganda eseményre...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. szeptember 23., szerda

A képviselő emlékeztetett, hogy a Külügyminisztériumhoz két hete írásbeli kérdéssel fordult, hogy valóban Szíjjártó ment-e a rendőrségi luxushelikopterrel ebédelni, de még nem érkezett válasz. Egy másik kérdésére viszont érkezett „válasz”, de csak annyi derült ki belőle, hogy a külügy teljes erővel megpróbálja eltitkolni , hányszor helikopterezett a miniszter. 

"Pedig a jelek szerint Szijjártó még haza is helikopterrel jár. Egy dunakeszi lakos ugyanis arról számolt be, hogy csak ő négy alkalommal volt szemtanúja annak, hogy a dunakeszi reptéren megjelennek az állami Mercedesek, majd megérkezik helikopterrel a miniszter úr és onnan autóval megy tovább – nyilvánvalóan haza... A mellékelt képek egy ilyen alkalommal készültek: a távoli fotókon nagy fekete limuzinok és a rendőrségi géphez hasonlító helikopter látszik a dunakeszi sportreptéren"

- osztotta meg Hadházy Ákos.

Egyszerűen titkolják, hogy hányszor repkedett rendőrségi helikopterrel Szijjártó Péter

Nem árulja el a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy hány alkalommal repült az elmúlt egy évben Szijjártó Péter miniszter rendőrségi helikopterrel. A kérdés azért érdekes, mert Szijjártó nemrég helikopterrel ment átadni egy határátkelőt, de volt olyan is, hogy másfél órás autóutat tett meg inkább a levegőben, miközben a szolgálati kocsit utána küldték, hogy majd visszahozza.