Jogi eljárást indítanak, mert a külügy listázta a külföldre utazó magyar újságírókat

Jogi eljárást indítanak, mert a külügy listázta a külföldre utazó magyar újságírókat

A közelmúltban derült ki, hogy a Külügyminisztérium magyar újságírók külföldi útjairól gyűjtött adatokat. Bár Menczer Tamás államtitkár leszögezte, hogy ők nem listáznak újságírókat, nincs ilyen szándékuk és tudásuk sem, de azt hozzátette, hogy politikai ügynek tekinti, ha Soros György finanszíroz médiakurzusokat.

Menczer csak azért nézte meg az újságírók szakmai útjait, mert sorosista médiakurzusoknak tűntek

Címlap Menczer csak azért nézte meg az újságírók szakmai útjait, mert sorosista médiakurzusoknak tűntek Tegnap este az ATV műsorában megkérdezték a Külügyminisztérium államtitkárát, hogy igaz-e a hír miszerint a külügy magyar újságírók külföldi útjairól gyűjtött adatokat, mert a szakmai programokat a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozásokként értékelték, amik mögött „Soros-szervezetek állnak".

Most a TASZ írja Facebookon, hogy

(...)valójában az történt, hogy a minisztérium magyar állampolgárokról gyűjtött adatot, ráadásul jogellenesen. Az eddigi tapasztalatok alapján tartani lehet attól, hogy a megszerzett információt újságírók vegzálására fogja felhasználni a kormány.

Ezért "egy érintett újságíró bevonásával jogi eljárásokat indítunk, hogy kiderítsük, pontosan milyen adatokat gyűjtöttek magyar újságírókról és azokat mire használták fel".

🗞 A magyar kormány minden lehetőséget megragad, hogy a megmaradt szabad sajtót kontroll alatt tartsa. A külügy vezetése...

Közzétette: TASZ – 2020. szeptember 22., kedd