Jakab Ferenc: a „fekete igazság” az, hogy már brutálisan tombol járvány Magyarországon

Jakab Ferenc: a „fekete igazság” az, hogy már brutálisan tombol járvány Magyarországon

„El kell keserítsek mindenkit, Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján. Ez a fekete igazság.”

- mondta Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésen, szúrta ki a 444.

A lap úgy idézi,

„Senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek, és ne higgye, hogy az idősebb korosztály biztonságban van. Sajnos ez egyáltalán nem igaz”

A napi adatok alapján egyre többen vannak lélegeztetőgépen, és „80 százalékuk sajnos sosem jön le a lélegeztetőgépről” - fogalmazott.

„Ha a szimpla adatokat nézzük, már lehet látni, hogy a halálesetek a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni.”

- mondta Jakab. Elmondása szerint a magyar adatokat hetente elemzik matematikusokkal és epidemiológusokkal.

A professzor „fehérköpenyes sarlatánoknak” nevezte azokat az álszakértőket, akik „hamis tanokat hangoztatnak a közösségi oldalakon. Meg merem kockáztatni, hogy nagyobb kárt okoznak jelen pillanatban az országban, mint maga a vírus”. Szerinte nem szabad teret adni ezeknek az embereknek azzal, hogy vitatkozunk velük, mert akkor „foglalkozunk ezzel a kérdéssel, és ezeknek a kérdéseknek nincs helye. Magyarországon járvány van, tudomásul kell venni”.