Szijjártó ezúttal Washingtonba utazik

Szijjártó ezúttal Washingtonba utazik

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebookon jelentette be, hogy kedden Washingtonba utazik, mert a Fehér ház rózsakertjében az Izrael és az Egyesült Arab Emirátusok közötti diplomáciai kapcsolatok normalizálásáról szóló megállapodást aláírják.

Az államtitkár szerint a Kormány nem vezet nyilvántartást arról, hogy mennyi kormánytag nyaral oligarchák pénzén

"A Kormány nem vezet nyilvántartást a kormánytagok és kormánytisztviselők magánprogramjairól és nyaralásairól, azok részleteiről, beleértve az utazás módját" - ennyi volt a válasza Dömötör Csaba propagandaállamtitkárnak arra a kérdésre, hogy "mennyi kormányzati felsővezető és politikai kinevezett nyaralt saját vagy oligarcha pénzen piros, sárga és zöld kódú országban".

Ahogy a két fél közötti dilpomácia normalizálása kapcsán megemlíti, jár a nagyrabecsülés az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Izrael miniszterelnökének valamint az emirátusoki és a bahreini külügyminisztereknek.

Jár tehát a nagyrabecsülés az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Izrael miniszterelnökének valamint az emirátusoki és a bahreini külügyminisztereknek, akik személyesen is nagyon sokat tettek ezen megállapodások létrejöttéért.

Magyarország továbbra is támogatja a közel-keleti békéért tett erőfeszítéseket, és továbbra is kiállunk a nemzetközi szervezetekben a térség országainak korrekt megítélése mellett.

Nem vizsgálja Szijjártó luxusnyaralását a mentelmi bizottság

Így védik egymást az elvtársak! - értékelte Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke közösségi oldalán, hogy Hargitai János, a mentelmi bizottság fideszes elnöke lesöpörte az asztalról a Szijjártó Péterrel szemben kezdeményezett vagyonnyilatkozat tételi eljárást érintő javaslatát. A Jobbik országgyűlési képviselőjének javaslatát még napirendre sem vette a testület kormánypárti többsége.

A 24.hu megkereste Paczolay Mátét, a külügyminiszter sajtófőnökét, aki elmondta, hogy maga Donald Trump küldte a meghívót Szijjártó Péternek, aki látogatása során több jelentős kétoldalú tárgyalást is folytat majd az amerikai fővárosban.