Gyurcsány: Nem leszek 2022-ben miniszterelnök, házelnök, és még ki tudja micsoda

Gyurcsány: Nem leszek 2022-ben miniszterelnök, házelnök, és még ki tudja micsoda

Az utóbbi időben nyúlik a vita, mint a rétestészta arról, hogy Gyurcsány Ferencnek a 2022-es választások során háttérbe kell-e húzódnia annak érdekében, hogy a közös ellenzék győzelmet arathasson. 

Volt itt azóta már minden, Fekete-Győr András a Blikkel megosztotta, az exminiszterelnök megígérte neki, nem fog szerepet vállalni egy 2022-ben megalakuló új kormányban, ezt követően a DK szóvívője jelentette ki, hogy az exminiszterelnök megígérte neki, nem fog szerepet vállalni egy 2022-ben megalakuló új kormányban. Ez mégsem bizonyult elég ígéretnek és csak nem évült el a téma, ezért most maga Gyurcsány Ferenc reagált a szerinte gyerekes beszélgetésre Facebook-oldalán:

Nem az a kérdés, hogy mi lesz velem, hanem az, hogy mi lesz Magyarországgal.
Magyarországnak új kormány kell! Ezért dolgozom. Egy olyan párt élén, amelyért egy garast nem adtak volna kilenc éve, ma meg a legerősebb ellenzéki párt.

  Majd azzal folytatja, hogy nem elég nyernie az ellenzéki összefogásnak, utána sikeresen kormányozni is kell, ezért azt szeretné, ha

az európai demokraták sikeres kormányt alakítanának és vezetnének a következő választás után. Abban látom dolgomat, hogy a Demokratikus Koalíció pártként és frakcióként erős, stabil hátországot teremtsen egy ilyen kormánynak.

Mivel a találgatások, üzengetések, szivárogtatások és a nevében való kommunikáció fölösleges és értelmetlen konfliktusokhoz vezet, leszögezte:

Nem leszek 2022-ben miniszterelnök, házelnök, és még ki tudja micsoda. Szolgálni fogom az új kormányt.
Ez az ambícióm. Semmiképpen se több.

Hány ellenzéki lista legyen, milyen a jó miniszterelnök-jelölt, és miért félrevezető az önkormányzati választás?

Jakab Péter pártelnök Facebook-bejegyzése üzenet volt a választóknak és az ellenzéki pártoknak. Bár továbbra is nyitva hagyta a legfontosabb kérdést, hogy hány ellenzéki lista áll majd szemben a Fidesz-KDNP-vel.