Jogsi nélkül, bedrogozva és részegen vezetett lopott autót egy hódmezővásárhelyi férfi

Jogsi nélkül, bedrogozva és részegen vezetett lopott autót egy hódmezővásárhelyi férfi

Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén márciusban, a város szikáncsi településrészén, egy büfé előtt leállított gépkocsit ittas állapotban eltulajdonított.

Az ügyészség honlapja szerint a vádlott észrevette, hogy az autót annak tulajdonosa lezáratlanul parkolta le, ráadásul a gyújtáskapcsolóban az indítókulcsot is benne hagyta. Elhatározta, hogy ellopja a 280.000 forint értékű kocsit, ezért beleült és a helyszínről elhajtott.

Ebben nem gátolta meg, hogy előzetesen szeszes italt fogyasztott, sőt az sem, hogy őt a bíróság korábban már végleges hatállyal a járművezetésről eltiltotta.

A rendőrség járőrei a Hódmezővásárhely belterületén az autóval közlekedő vádlottat fél órával a lopást követően igazoltatták. Az eljárás során tőle levett vizelet-és vérminták alapján nála közepesen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság igazolódott.

A mintákból dizájner drog valamint egy nyugtató hatóanyagát is kimutatták. A vádlott vezetési képességét az alkohol mellett a nyugtató hatóanyaga tovább gyengítette.

A vádlottat a járási ügyészség lopás vétségével valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, mely bűncselekményeket előéletére tekintettel többszörös és különös visszaesőként követett el.