Börtön falai közé került Szilágyi István fia

Börtön falai közé került Szilágyi István fia

Péter a gyanú szerint május elején ölte meg apját, s először az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került, ezt követően szállították börtönbe. A férfi közel 3 hónapot töltött az intézetben, szeptemberig pedig a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Venyige utcai részlegében marad, letartóztatását eddig rendelték el. 

Szilágyi István arcát kalapáccsal törhette szilánkosra fia

Részletek derültek ki a május elején meggyilkolt Szilágyi István boncolásáról - írja a Bors a Tényekre hivatkozva. A szakvélemény alapján közlik, hogy a fia kalapáccsal törte szilánkosra a színész arcát, a szemöldökcsont alatt gyakorlatilag megsemmisült az arc. Arról is beszámolnak, hogy Szilágyi bordái is eltörtek.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság szüntesse meg a férfi IMEI-ben való kezelését azért, hogy mostantól büntetés-végrehajtási intézetben töltse letartóztatását.  
A bíróság az indítványt elfogadta, így Sz. Pétert áthelyezték a fegyintézetbe, tájékoztatta a Blikket Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. 

Letartóztatták Szilágyi István fiát, akit a színész meggyilkolásával vádolnak

A Fővárosi Főügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint végzett édesapjával, az országosan ismert színésszel - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel. A Fővárosi Törvényszék nem sokkal később tudatta: azért rendelték el a férfi letartóztatását, mert "alappal lehetett tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el".

Az Blikk közlése szerint a család ismerőse úgy véli, a gyanúsított nem bánja, hogy a börtönbe vitték át: a Venyige utcában korábban több mint hét hónapig volt.