Továbbra is marad miniszter Kásler Miklós

Továbbra is marad miniszter Kásler Miklós

Nem készül kormánya átalakítására Orbán Viktor miniszterelnök - tudta meg az ATV.hu. A portálnak a zárt frakcióülésen részt vevő kormányzati szereplők és képviselők beszéltek erről.

Noha az elmúlt hónapokban számos olyan értesülés, híresztelés látott napvilágot, hogy Orbán Viktor valamilyen módon átalakítja a kormányát, ma a Fidesz-KDNP frakcióülésen - zárt ajtók mögött - a miniszterelnök egyértelművé tette, “sem kisebb, sem nagyobb” kormányátalakitásra sem készül a következő időszakban. Ezt a tanácskozáson jelenlévő képviselők meg is erősítették az ATV munkatársainak. 

Több kormányzati szereplő is úgy értelmezte a szavait, hogy “kisebb” kormányátalakítás sem lesz, hogy az egészségügyi államtitkárság is marad a Kásler Miklós vezette EMMI-nél, és a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium az egészségügyi készletezés, raktározás logisztikájának a központosításáért felel.

Bár a járvány alatt elég látványosan eltüntették Kásler Miklós minisztert, így több helyről is az az információ keringett, hogy esetleg megválnak majd az Emmi minisztertől, azonban úgy tűnik, hogy továbbra is töretlen felé a bizalom.